Taylor Swift pratar om ryktena att hon skulle dejtat kvinnliga vänner som Karlie Kloss

Taylor Swift har pratat om ryktena att hon skulle ha dejtat några av hennes kvinnliga vänner och säger att hon valde att synas med bara vänner för att undvika det

SHARE

SHARE

Taylor Swift säger att hennes vänskaper sexualiserades
Taylor Swift säger att hennes vänskaper sexualiserades

Taylor Swift har pratat om ryktena att hon skulle ha dejtat några av hennes kvinnliga vänner - och sagt att hennes vänskaper med kvinnor ”sensationaliserades” och ”sexualiserades”.

Den 33-åriga popstjärnan har öppnat upp om sitt kärleksliv i en prolog till hennes senaste album ”1989 (Taylor’s Version)” och berättat om hur hon slutade umgås med män och fokuserade på sina vänskaper med kvinnor för att undvika rykten - men att det inte hjälpte.

Hon skrev: ”Det blev tydligt för mig att det inte fanns något som hette nonchalant dejtande, eller ens att ha en manlig vän som du hängde med. Om jag sågs med honom, antogs det att vi låg tillsammans. Och så, jag svor att sluta hänga med killar. Dejta, flörta, eller något som kunde användas mot mig i en kultur som trodde på att befria kvinnor med som behandlade mig med samma moraler som man hade på den Viktorianska tiden…”

Taylor tillade: ”Jag svor att sluta dejta och bestämde mig för att fokusera på mig själv, min musik, min tillväxt, och mina kvinnliga vänskaper. Om jag bara sågs med mina kvinnliga vänner, kunde folk inte sensationalisera det eller sexualisera det, eller hur? Jag lärde mig senare att folk kunde det.”

Taylor har tidigare sagt att hon står upp för HBTQ+ personer även om hon själv är heterosexuell.