Christopher Nolan: Oppenheimer kan ses som en skräckfilm

Christopher Nolan förstår varför vissa ser filmen som en sorts skräckfilm, och han är lättad att själv vara klar.

SHARE

SHARE

Christopher Nolan förstår folk som kallar ”Oppenheimer" en skräckfilm
Christopher Nolan förstår folk som kallar ”Oppenheimer" en skräckfilm

Christopher Nolan tycker att ”Oppenheimer” kan ses som en skräckfilm.

Den 52-årige regissören har gjort en spelfilm om J. Robert Oppenheimer, skaparen av atombomben, och säger att den känns mörkare än hans tidigare filmer.,

Han sa till Wired Magazine: ”Det är en intensiv upplevelse, för det är en intensiv historia. Jag visade det för en filmskapare nyligen som sa att det är lite som en skräckfilm. jag håller med.

”Det är intressant att du använde ordet nihilism tidigare, för jag tror inte att jag riktigt satt fingret på det. Men när jag började göra klart den, kände jag en färg som inte finns i mina gamla filmer, bara mörker. Det finns där. Filmen slått mot det.

Christopher avslöjade att filmen – som har kända ansikten som Cillian Murphy, Robert Downey Jr. och Florence Pugh – hade en stor påverkan på de som har fått se den tidigare.

”Inception” regissören sa: ”Några lämnar bion förkrossade. De kan inte prata. Det finns en nivå av rädsla genom hela historien och det ligger under.

”Men kärleken hos karaktärerna, kärleken hos förhållandena, den är stark som något jag har gjort.”

Han fortsatte: ”Jag var lättad att bli klar med den, faktiskt.

”Men jag njuter av att se filmen väldigt mycket. Jag tror du förstår när du ser filmen. Det är en svår blandning av känslor och hemska saker du vet? Vilken nivå skräckdimensionen kommer in.”